tirsdag den 13. januar 2009

Kokosmakroner

Kokosmakroner er en nem og dejlig kage. Den er god til både te og kaffe og tager ikke ret lang tid at lave.

ca. 45 stk.

2 æg
175 g. sukker
175 g. kokosmel

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Pisk de to æg sammen i en skål med håndkraft, til de er blandet. Kom sukker og kokosmel i og bland det igen. Massen puttes på bagepladen med bagepapir med to tesker som små toppe. Sæt pladen i ovnen når den er varm i 5-6 minutter. Vent med at tage kagerne af pladen til de er kølet ned.

Kokosmakronerne kan spises som de er, men bliver bestemt ikke dårligere af at blive dyppet i mørk chokolade. ^^

søndag den 11. januar 2009

Alternative pommes frites

Det er nemt at købe en pose pommes frites fra supermarkedet og smide dem i ovnen når man kommer hjem og ikke gider lave mad. Men der er billigere måder at få kartofler på.

2. personer

10 små kartofler eller 6 lidt større.
olie
salt og paprika

Ovnen tændes på 200 varmluft. Kartoflerne skrældes og skæres ud, enten i både eller stænger. Så lægger man kartoflerne på bagepapir på pladen, vender dem i olie, salt og paprika og kommer dem i ovnen i ca. 20 minutter.

Kødsovs

Kødsovs kan bruges til mange gode ting, så som pasta, pandekager, ris og hvad man ellers kan lide.

2. personer

1 løg
1 gulerod
1 persillerod eller pastinak
1 dåse flået tomat
200-300 g. hakkekød
evt. lidt koncentreret tomat pure

Salt, peber og timian eller oregano

Skræl og pil grøntsagerne. Hak løget fint og skær guleroden og persillerod/pastinak i tern. Steg dem i en gryde med olie og kom kødet i. Når størstedelen af kødet er blevet gråt skal du komme flået tomat og tomat pure i sammen med kryderrierne. Lad det stå og simre i 20-30 minutter.

fredag den 9. januar 2009

Pandekager


Pandekager kan være gode både til morgenmad, aftensmad eller desert med enten søde sager om morgenen, varm kødsovs til aften eller is.






2 personer


1½ dl. fint mel
1 knsp. salt
1 dl. mælk
1 dl. vand
2 æg (str. M)
1 spsk. vegetabilsk olie

Pisk alle ingradienser godt sammen. Bag pandekagerne på en varm pande og hold dem varme i ovnen.
Serveres med sødt eller salt fyld alt efter hvad man foretrækker. Kan også serveres kolde med koldt fyld.

Velbekomme!

Risengrød

Risengrød er nem og billige mad. Det kræver ikke nogen forberedelse og kan stå for sig selv og blive færdig.

2. personer

1½ dl. Grødris
2 dl. Vand
½ liter mælk

Put grødris og vand i en gryde og lad et koge i nogle minutter. Rør mælken i og lad det koge under omrøring i ca. 10 minutter. Læg låg på gryden og stil den ind under dynen i sengen. Grøden er færdig efter 1½ time.

Spises med Kanelsukker og en klat smør :)

Intruduktion

Jeg har lavet denne blog for at lægge opskrifter på billig, nem og sund mad ud. Jeg er selv lige flyttet hjemmefra og har fundet ud af hvor dyrt alt lige pludselig bliver, når man selv skal betale det hele. Derfor vil jeg nu give videre, hvad jeg af egne erfaringer har fundet ud af virker.