Kokosmakroner er en nem og dejlig kage. Den er god til både te og kaffe og tager ikke ret lang tid at lave.
ca. 45 stk.
2 æg
175 g. sukker
175 g. kokosmel
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft. Pisk de to æg sammen i en skål med håndkraft, til de er blandet. Kom sukker og kokosmel i og bland det igen. Massen puttes på bagepladen med bagepapir med to tesker som små toppe. Sæt pladen i ovnen når den er varm i 5-6 minutter. Vent med at tage kagerne af pladen til de er kølet ned.
Kokosmakronerne kan spises som de er, men bliver bestemt ikke dårligere af at blive dyppet i mørk chokolade. ^^
tirsdag den 13. januar 2009
søndag den 11. januar 2009
Alternative pommes frites
Det er nemt at købe en pose pommes frites fra supermarkedet og smide dem i ovnen når man kommer hjem og ikke gider lave mad. Men der er billigere måder at få kartofler på.
2. personer
10 små kartofler eller 6 lidt større.
olie
salt og paprika
Ovnen tændes på 200 varmluft. Kartoflerne skrældes og skæres ud, enten i både eller stænger. Så lægger man kartoflerne på bagepapir på pladen, vender dem i olie, salt og paprika og kommer dem i ovnen i ca. 20 minutter.
2. personer
10 små kartofler eller 6 lidt større.
olie
salt og paprika
Ovnen tændes på 200 varmluft. Kartoflerne skrældes og skæres ud, enten i både eller stænger. Så lægger man kartoflerne på bagepapir på pladen, vender dem i olie, salt og paprika og kommer dem i ovnen i ca. 20 minutter.
Kødsovs
Kødsovs kan bruges til mange gode ting, så som pasta, pandekager, ris og hvad man ellers kan lide.
2. personer
1 løg
1 gulerod
1 persillerod eller pastinak
1 dåse flået tomat
200-300 g. hakkekød
evt. lidt koncentreret tomat pure
Salt, peber og timian eller oregano
Skræl og pil grøntsagerne. Hak løget fint og skær guleroden og persillerod/pastinak i tern. Steg dem i en gryde med olie og kom kødet i. Når størstedelen af kødet er blevet gråt skal du komme flået tomat og tomat pure i sammen med kryderrierne. Lad det stå og simre i 20-30 minutter.
2. personer
1 løg
1 gulerod
1 persillerod eller pastinak
1 dåse flået tomat
200-300 g. hakkekød
evt. lidt koncentreret tomat pure
Salt, peber og timian eller oregano
Skræl og pil grøntsagerne. Hak løget fint og skær guleroden og persillerod/pastinak i tern. Steg dem i en gryde med olie og kom kødet i. Når størstedelen af kødet er blevet gråt skal du komme flået tomat og tomat pure i sammen med kryderrierne. Lad det stå og simre i 20-30 minutter.
fredag den 9. januar 2009
Pandekager
Pandekager kan være gode både til morgenmad, aftensmad eller desert med enten søde sager om morgenen, varm kødsovs til aften eller is.
2 personer
1½ dl. fint mel
1 knsp. salt
1 dl. mælk
1 dl. vand
2 æg (str. M)
1 spsk. vegetabilsk olie
Pisk alle ingradienser godt sammen. Bag pandekagerne på en varm pande og hold dem varme i ovnen.
Serveres med sødt eller salt fyld alt efter hvad man foretrækker. Kan også serveres kolde med koldt fyld.
Velbekomme!
Risengrød
Risengrød er nem og billige mad. Det kræver ikke nogen forberedelse og kan stå for sig selv og blive færdig.
2. personer
1½ dl. Grødris
2 dl. Vand
½ liter mælk
Put grødris og vand i en gryde og lad et koge i nogle minutter. Rør mælken i og lad det koge under omrøring i ca. 10 minutter. Læg låg på gryden og stil den ind under dynen i sengen. Grøden er færdig efter 1½ time.
Spises med Kanelsukker og en klat smør :)
2. personer
1½ dl. Grødris
2 dl. Vand
½ liter mælk
Put grødris og vand i en gryde og lad et koge i nogle minutter. Rør mælken i og lad det koge under omrøring i ca. 10 minutter. Læg låg på gryden og stil den ind under dynen i sengen. Grøden er færdig efter 1½ time.
Spises med Kanelsukker og en klat smør :)
Intruduktion
Jeg har lavet denne blog for at lægge opskrifter på billig, nem og sund mad ud. Jeg er selv lige flyttet hjemmefra og har fundet ud af hvor dyrt alt lige pludselig bliver, når man selv skal betale det hele. Derfor vil jeg nu give videre, hvad jeg af egne erfaringer har fundet ud af virker.
Abonner på:
Opslag (Atom)