mandag den 23. februar 2009

Kartoffel, tun salat




2 personer

5 kartofler
1 bakke blandet salatblade
1 dåse tun i olie
2 store tomater
3 æg

Kog kartofler og æg (æggene skal være hårdkogte), vent til de køler ned før du fjerner skrællen og skære det i stykker. Rens salaten og skær salat og tomater i stykker. Dryp olien fra tunen og bland det hele i en skål.
Lav en dressing med olie, citron saft, salt, peber og lidt oregano. (smag på den før du hælder den over salaten så du er sikker på den smager godt).

Kartoffel porre suppe

2 personer

3 porre
6 kartofler
25g smør til stegning
1½ bouillon terning
4dl. Mælk
Bacon tern

Porre og kartofler skrælles og renses før de svitses på panden med smørret. Tilsæt bouillon og lad det koge i 20 minutter. Tilsæt mælk, salt og peber og lad det stå og simre 10 minutter mere. Rist bacon på en pande og drys det over suppen når den er færdig.

Æggekage

2 personer

3 kartofler
3 gulerødder
1 broccoli
1 persillerod
2 store tomater
4 æg
2 spk. vand

Evt. lidt svampe.

rødderne skrælles og skæres i tern og broccoli skæres i mundrette stykker. rist det der efter på panden til kartoflerne begynder at blive gyldne. krydder med salt, paprika/peber og timian. æg piskes med vand og hældes over hvorefter tomaterne bliver lagt ovenpå. Læg lov på og lad det stå på lav varme så det ikke brænder på. Retten er færdig når æggene er stivnet.