lørdag den 11. september 2010

Frikadeller

Frikadeller er nemme og hurtige at lave. Det der tager længst tid er at stege dem, men laver man dem små, skal de ikke have så længe på hver side før de er færdige.

Jeg lavede nogle lidt alternative frikadeller fordi jeg mangler mælk og mel. Her er den "oiginale" opskrift (fra børnenes kogebog- den er fyldt med massere af gode opskrifter og der er en god forklaring til det hele).

til 4 personer:

500 g hakket kød, fx svin, lam eller kalv
1 ½ tsk groft salt
1 lille løg
Friskkværnet peber
½ dl mel
1 æg
1 spsk smør
1 spsk olie

Bland kød og salt i en skål til det får en mere fast konsistens.
Pil og riv løget på et rivejern og på det i skålen.
Tilsæt peber, hvedemel og æg og rør det godt sammen.
Kom smør og olie på panden.
Form frikadellerne med en ske og læg dem på panden.
Frikadellerne er færdige når der ikke længere kommer rose saft fra dem.

Min opskrift er lidt hurtigere:

2 personer

150g svine/okse hakkekød
1 lille løg hakket
1 lille fed hvidløg hakket
En lille håndfuld havregryn
2 spsk vand
1 æg
Et nips salt
Kværnet peber

Put det hele i en skål og bland det.
Varm panden med olie mens frikadellerne formes og put dem på panden når den er varm.


-og voila, du har en omgang lækre frikadeller.

torsdag den 9. september 2010

oh yeah, it's jazzz



Første hjemmelavede måltid i min nye lejlighed!
En agurk- og tomat salat, bagte kartofler i skiver og en grisse- og oksekøds bøf (det var billigt) med stegte løg på toppen. Alt imens Jazz spillede for fulde udblæsning fra Dap-radioen.
Jeg er sikker på at alle der have lavet mad til Jazz vil være enig med mig når jeg siger at intet er bedre end Jazz under madlavningen!

Alt hvad jeg mangler nu er et glas god vin, en bog og en uendelig masse Jazz ;) -oh yeah

mandag den 22. marts 2010

Forårs morgenmad










Så er det tid til at skrive AT-synopsis for 3.g'erne og jeg sidder her hjemme og vrider hjernen for informationer. Men ingenting fungerer uden brændstof, så jeg startede min morgen med en super lækker forårs-ægge-mix :)

du skal bruge:

2 æg
3 små forårsløg
2 smilende tomater (dejlige røde og runde)
frisk persille

2 stykker bacon

og agurk og radiser til pynt


Snit forårsløg og tomater (tern, strimler, både, hvordan du nu bedst kan lide det), varm panden med godt med olie og smør. Smid æg, tomater og forårsløg på og vent til det gennemsigtige i æggene er næsten helt hvidt før du begynder at blande det sammen med det hakkede friske persille, salt og peber.
Når det så er gjort og æggene er færdige smutter du det lige over på en tallerken men brød inden du lægger bacon på panden. Der er ikke brug for ekstra fedtstof hvis du bruger en sliplet pande.
Mens din bacon steger snitter du agurkerne, renser radiserne og smutter dem over på tallerkenen sammen med ægge massen. Jeg er glad for lige at give agurkerne lidt olie, salt, peber og mynte, men det er jo som man kan lide det.
Om ikke andet har du alt hvad du skal bruge for en sund og god morgenmad, uden at det tager meget længere end 10-15 minutter :)





-og så er der jo intet bedre end en god kop sort te om morgenen. :)
Bon appetit