onsdag den 10. februar 2010

Valentine Special




Nu er Valentin lige rundt om hjørnet og det har givet mig en undskyldning til at gå amok med chokoladen. :)
Det er forholdsvist nemt og billigt. 1 kilo chokolade kan købes i emmerys for omkring 200 kr. og det er både mørk og hvid chokolade.

det kræver ikke så mange redskaber for at kunne lave fyldte chokolader, men det kræver dog alligevel forme. Jeg har nogle af plastik som fulde med vores chokolade smelter og det gjorde det selvfølgelig nemt, men jeg er sikker på at det ikke behøver at være forme der er tænkt til chokolade, men at ganske almindelige kageforme også kan bruges, selvom udstiks forme nok godt kan give lidt problemer.

Jeg lavede fire slags chokolader:
-toppe med kokos fyld
-kaffebønner overtrukket med chokolade
-ristede hasselnødder overtrukket med chokolade
-ren chokolade formet som blade, pyntet med hvid chokolade
-marcipan overtrukket med mørk chokolade
-irske kaffetrøfler med brandy, overtrukket med mørk chokolade

Sådan smelter du chokoladen:
-Hak chokoladen og smelt den i vandbad eller i en chokolade smelter.
(Vandbad er en tør skål i en gryde med lidt vand. Gryden sættes over varmen men uden at vandet koger. Hvis der kommer vand i chokoladen bliver den grå og klumpet og kan ikke bruges).


Jeg brugte chokolade med ca. 60% kakao, jo højere indhold af kakao der er i chokoladen jo mere bitter er den.




Kokos toppene lavede jeg ved at hælde lidt smeltet chokolade i formene og drejede der efter formen til chokoladen kom op på siderne. Så stillede jeg den til køl (udenfor da det var frost) og ventede til det størknede.
Da de var stivnede kom jeg kokos massen i og lukkede med chokolade som bund.


Ved marcipan overtrukket med chokolade er det bare samme princip som med kokos.toppene, bare med marcipan i stedet for kokos masse.


Kaffebønnerne overtrukket med chokolade var rigtig nemme. det var bare at fylde formene med smeltet chokolade og så skubbe en kaffebønne ned i før de blev sat ud i kulden.
Jeg brugte ristede Espresso bønner, men jeg tror egentlig at man normalt bruger mocca bønner. Det var bare hvad jeg lige havde ved hånden.





Ristede hasselnødder overtrukket med chokolade er mere eller mindre samme fremgangsmåde som med kaffebønnerne. Her skal du bare riste nødderne før du bruger dem. Det giver dem en dejlig smag og du kan gnide skralden af dem efter.
Det du gør er at du tager en sliplet pande, tender under og smider nødderne på. Der skal ikke bruges nogen form for fedtstof men du skal røre i dem så de ikke bliver brændte.
Der efter fylder du forme med chokolade og smutter sådan en hel eller halv nød i -alt efter størrelsen på formen. Og derefter på køl.







Chokolade bladene var nok det nemmeste. Det var bare at fylde formene med chokolade, stille dem på køl til de stivnede og der efter pynte dem med smeltet hvid chokolade. Jeg brugte bare en teske da jeg pyntede dem med den hvide chokolade, dyppede den og der efter viftede den lidt over chokolade bladene før de kom på køl igen.








Irske kaffetrøfler er nok min yndlings af alle disse og overraskende nemt at lave.
Det du skal bruge er:

-100g mørk chokolade med mindst 55% kakao
-200g marcipan, gerne en god en af slagsen med masser a mandler
-1/4 dl. espresso eller meget stærk kaffe
-1 spsk wisky
og masser af smeltet mørk chokolade til overtræk

Smelt chokoladen.
Riv marcipanen på et rivejern
Lav espressoen/kaffen
-og bland det hele i en skål sammen med enten wisky (eller brandy).
Stil det på køl til det bliver fast og tril massen til kugler du der efter kan enten overtrække med mørk chokolade eller trille i kakaopulver.

Hvis du overtrækker dem med chokolade skal de selvfølgelig stå køligt til chokoladen er stivnet.






Det var så hvad jeg havde til chokolade elskerne for denne gang. :) Enjoy

1 kommentar:

  1. uhm det ser lækkert ud :D
    håndlavet chokolade :) - hmm - det minder mig om håndlavet kvalitetschokolade fra danmarks bedste chocolatiers. disse samles i en unik kollektion, varierende måned for måned, hos chokoladeklubben kahkow. se mere på kahkow.dk

    SvarSlet