søndag den 4. oktober 2009
Vandbakkelser
*(OBS!: Ovndøren må ikke åbnes undervejs da du risikere de falder sammen hvis de ikke er færdigbagte. Tag en kage ud og lad den stå i 1 minut. hvis den falder sammen skal vandbakkelserne muligvis bage mellem 5-10 minutter længere)
Vandbakkelser:
- 75 g. smør
- 1 dl. vand
- 75 g hvedemel (jeg bruger spelt i stedet)
- 2 små æg
- Kom smør og vand i en gryde og brig det i kog under omrøring.
- Drys melet i gryden og rør kraftigt med en grydeske indtil massen slipper bunden og bluver en glat dejklump.
-Tag gryden af varmen og lad det køle af til det er lunkent.
- Tænd ovnen på 200*c normal ovn.
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel og rør dem så i dejen lidt af gangen.
- Sæt dejen på bagepladen med bagepapir med to skeer i den form og facon du nu synes.
- Sæt bagepladen nederst i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter. *
Fyld:
- 2 1/2 dl. piskefløde
- 250 g. bær eller frugt (alt efter hvad man helst vil have)
-Pisk flødeskummet og rens bærrene/frugten mens vandbakkelserne bager.
Så er der bare at samle det! :)
- Skær vandbakkelserne helt eller halvt igennem alt efter hvad du helst vil. fyld dem med flødeskum og bær/frugt.
- Serveres gerne med te eller varm chokolade!
Bon appetit!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar