søndag den 4. oktober 2009

Vandbakkelser



*(OBS!: Ovndøren må ikke åbnes undervejs da du risikere de falder sammen hvis de ikke er færdigbagte. Tag en kage ud og lad den stå i 1 minut. hvis den falder sammen skal vandbakkelserne muligvis bage mellem 5-10 minutter længere)


Vandbakkelser:

- 75 g. smør
- 1 dl. vand
- 75 g hvedemel (jeg bruger spelt i stedet)
- 2 små æg


- Kom smør og vand i en gryde og brig det i kog under omrøring.

- Drys melet i gryden og rør kraftigt med en grydeske indtil massen slipper bunden og bluver en glat dejklump.

-Tag gryden af varmen og lad det køle af til det er lunkent.

- Tænd ovnen på 200*c normal ovn.

- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med en gaffel og rør dem så i dejen lidt af gangen.

- Sæt dejen på bagepladen med bagepapir med to skeer i den form og facon du nu synes.

- Sæt bagepladen nederst i ovnen og bag dem i ca. 20 minutter. *


Fyld:

- 2 1/2 dl. piskefløde
- 250 g. bær eller frugt (alt efter hvad man helst vil have)

-Pisk flødeskummet og rens bærrene/frugten mens vandbakkelserne bager.

Så er der bare at samle det! :)

- Skær vandbakkelserne helt eller halvt igennem alt efter hvad du helst vil. fyld dem med flødeskum og bær/frugt.

- Serveres gerne med te eller varm chokolade!


Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar