søndag den 4. oktober 2009

ChokolademousseEn super enkelt og virkelig lækker cremet oplevelse for chokolade elskere.

OBS! : Jeg bruger øko æg hvor jeg skolder skallen da jeg personligt synes det giver et bedre resultat man man kan også bruge pasteuretserie ægge- blommer og hvider.

(Metoden til at skolde æg: Læg æggene i en skål. held kogene vand fra en elkedel over æggene. Vent 15 sekunder fra vandet rammer æggene før du hælder det varme vand ud og hælder koldt vand på. Du har nu gjort æggene klar til brug :) )

100 g chokolade (mellem 50-70 % kakao)
3 æg

-Hak chokoladen og smelt den i vandbad eller i en chokolade smelter. Chokoladen skal være helt flydende og dejlig cremet.

(Vandbad er en tør skål i en gryde med lidt vand. Gryden sættes over varmen men uden at vandet koger. Hvis der kommer vand i chokoladen bliver den grå og klumpet og kan ikke bruges).


-Slå æggene ud og del dem i blomme og hvide. Put blommerne i en lille skål og hviderne i en ren stor skål.-Pisk hviderne stive med en elpisker. De skal være lige som god flødeskum hvor man kan vende bunden i vejret uden det falder ud.
-Når chokoladen er smeltet tages den af varmen og blommerne blandes i, i en tynd stråle under omrøring. Det kan godt være lidt hårdt men det er vigtigt det bliver gjort rigtigt så der ikke kommer klumper. (evt. få en til at holde skålen med chokolade for dig så den ikke skøjter rundt mens du røre).

-Chokolade og blomme massen vendes derefter i de piskede hvider. Personligt kan jeg ikke finde ud af at vende det i så jeg rør bare med en ske. det gør dem lidt mindre luftige men de bliver ikke dårligere af den grund. :)

-Derefter skal blandingen i de beholdere de skal serveres i og så på køl i ca. 2 timer. De kan sagtens stå længere så det er også en nem ting at lave dagen før hvis man skal hygge lidt.


bon appetit! <3

1 kommentar: