torsdag den 21. maj 2009

Nem tærte med frugt


En nem lille lækker sommerkage ^^


1 tærtedej

125 g smør
175 g mel
2 spsk sukker
1 æg


-Bland mel sukker og smør i små stykker. (det nemmeste er at smide det i foodprocessoren så det kommer til at smuldre)

-Put derefter æg i og tryk den sammen uden at ælte den

-Sæt den i køleskabet i 30 minutter og lad den hvile.

-Smør tærteformen i mellemtiden med lidt smør.

-Efter 30 minutter tages den ud og presses ud i formen med fingrene. husk at komme godt rundt i kanterne. Prik dejen godt med en gaffel rundt i bunden og sæt den i køleskabet i 30 minutter igen. (hvis du er utålmodig behøver du ikke lade den hvile anden gang)

-Tænd ovnen på 200 grader. Sæt tærtebunden i midten af den varme ovn og skru ned til 175 grader med det samme.

-Bunden skal bages i 20-30 minutter til den er svag lysebrun.


Godt så, nu har i bunden som også kan bruges til mere eller mindre alle andre former for frugt tærte fx. med rabarber-æble kompot.

Tærtefyld

300 g friske jordbær
200 g hindbær
300 mL sojafløde (eller almindelig)
50 g flormelis
(evt 1/2 tsk vaniljesukker)

-Mens tærtebunden køler af skal du rense jordbær og hindbær samt piske flødeskummet. (det er altid godt med 1/2 tsk vaniljesukker i flødeskummet)

-Når bunden er kølet af fyldes den med flødeskum og bær og der drysses lidt flormelis over, bare for at få det rigtig sødt.


Så har i den mine damer og herre, en let, lækker sommerkage ^^

Ingen kommentarer:

Send en kommentar